Erőművek és Szolgáltatók

Az EVDSZ által fontosnak tartott témák, de új téma megnyitására is van lehetőség. Várjuk a hozzászólásokat!

#569Hozzászólás 2015.01.02. 13:51, qudsia


Ujra a BKV,-meddig mehetnek még el a vezetők!! Nem ellenörzi -gátolja senki,a korrupciót? A kis ember fizesse az adómentes csúszó pénzeiket??-Az egyre súlyosbodó adóink terhére!?
____________________________
C_TFIN52_66 dumps - testking.co.uk
qudsia
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2015.01.02. 13:46

#549Hozzászólás 2014.10.25. 08:25, alina


A kamara akkor tiltakozzon,ha a vállalkozói körben rendet akar,és tud tenni!Egyébként pedig http://www.vcefile.com/study-guides/vce-exam-download.html
"akinek nem inge ne vegye magára˝!Magam is tapasztaltam már,hogy egyes vállalkozók,hogyan kerülik ki az adózást.Persze vannak kivételek,de azt mi munkavállalók keveseljük!
alina
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2014.10.25. 08:23

#542Hozzászólás 2014.07.02. 15:37, Téglás József


Így lesz csődtömegből sikeres vállalkozás
2014. 07. 01. 21:17

Eladó luxusnyaralók Siófokon!Generációkra szóló befektetés. A szabadnapokat saját nyaralónkban tölteni többet érhet, mint bármilyen külföldi utazás, egy második otthon, miközben utódainkra is gondoltunk.
Offshore cégeknél landoltak a rezsimilliárdok
A MET viheti a Dunamenti Erőművet
8,5 milliárdos veszteség a Dunamentinél

Teljesen megvenné a MET a Dunamenti erőművet
Két hét haladékot kapott a Dunamenti Erőmű
A MET-é lehet a Dunamenti Erőmű
Pusztul a Dunamenti Erőmű - olvasónk küldte
Dolgozói felét elküldi a Dunamenti Erőmű

Miután a többek közt a Videoton-tulajdonoshoz köthető, korábban az Index által megírt zavaros gázbizniszben is érdekelt MET átvette az eddigi francia tulajdonostól a Dunamenti Erőművet, újraindul az ország második legnagyobb áramtermelője, írta meg a Népszabadság.

Magyarország második legnagyobb, tavaly óta pénzügyi problémák miatt álló erőműve mai közgyűlésén szentesítették az új tulajdonos 74,8 százalékos tulajdonszerzését. A MET ez év elején tűnt fel a Dunamenti Erőmű háza táján. Az 1995-ben privatizált, mostanáig a francia GDF Suez irányítása alá tartozó százhalombattai egység tavaly év végére ugyanis anyagilag kifeküdt.

Kilépő távvezeték a Dunamenti Erőmű F blokkjánál
Mivel az MVM-mel korábban nem tudtak hosszú távú áramvásárlási szerződésben megállapodni, áramukat kénytelenek voltak a szabad piacra dobni, ahol viszont beszakadtak az árak, miközben a gáz ára nem mérséklődött ilyen arányban. A nemrég átadott új blokkot hitelező bankok kihelyezéseik azonnali visszafizetésére kötelezték a céget, a határidőket pedig csak a MET megjelenésével voltak hajlandók rendre kitolni.
A MET mostani, végleges belépése kapcsán a posztján maradó vezérigazgató, Jászberényi Zoltán a közgyűlésen a lap szerint annyit közölt, hogy megszűnt a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet. Úgy tudják, a turbinák újraindulása annak köszönhető, hogy a cég mostantól olcsóbb gázhoz jut a MET-től.

A Népszabadáság szerint a MET már idén nyereséges működést vár a 2012-ben mintegy 11 milliárdos, tavaly pedig közel kilencmilliárdos veszteséget elszenvedő erőműtársaságtól.

A közgyűlésen a Dunamenti Erőmű felügyelőbizottsági tagjává választották Lantos Csaba nagybefektetőt, aki 2000-től 2007-ig az OTP Bank vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, Matos Zoltánt, az energetikai szabályozó hatóság egykori elnökét, aki 2010-2014 között a MET csoport pénzügyi igazgatója volt, valamint Lastofka Bernadettet, a MET jogi igazgatóját.

Igazgatósági tag lett Lehőcz Balázs, aki korábban az RWE-tulajdonú Elmű-ÉMÁSZ-MÁSZ-nál, az MVM-nél, 2012-től pedig a GDF Sueznél dolgozott, és 2013 óta a MET-et erősíti, Horváth Péter, aki 2006-tól a Molnál, 2012-től pedig a MET-nél töltött be üzleti pozíciókat, valamint Bacsa György, a Mol csoportszintű üzletfejlesztés ügyvezető igazgatója.
Téglás József
 
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2009.09.03. 20:12
Tartózkodási hely: Oroszlányi Erőmű

#540Hozzászólás 2014.07.01. 21:14, Téglás József


Megvásárolta a MET Power AG a Dunamenti Erőmű többségi tulajdonrészét

2014. július 01. kedd 17:18

A MET Holding cégcsoport tagjaként működő MET Power AG megvásárolta a GDF Sueztől a Dunamenti Erőmű 74,8 százalékos többségi tulajdonrészét, a tranzakció a héten zárult le - közölte a MET az MTI-vel kedden azt követően, hogy megalakult az új igazgatóság.

Az MVM Csoport továbbra is tulajdonos marad a Dunamenti Erőműben, a részvényeinek 25 százalékát birtokolja. A tranzakciót követően biztosított az erőmű stabil működése és a munkahelyek megőrzése – hangsúlyozták közleményükben. Az új többségi tulajdonos jelezte, hogy további modernizációkat tervez, és ezzel új munkahelyeket teremthet a régióban.

A Dunamenti Erőmű vezérigazgatója Jászberényi Zoltán marad, aki folytatja 2012-ben megkezdett munkáját, míg az igazgatóság új elnöke Lehőcz Balázs lett. A közlemény idézi Lehőcz Balázst, aki elmondta, hogy az erőmű sikeres működtetése hatalmas kihívás lesz a MET Csoport számára. Egyben jelezte, hogy a mostani tranzakció illeszkedik a MET eddigi üzleti modelljébe és dinamikus regionális fejlődésébe.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) június 12-én közleményben tudatta, hogy engedélyezte a MET Power AG (MET) közvetlen egyedüli irányításszerzését a Dunamenti Erőmű Zrt. (DERT) felett. A MET az idén február 27-én kötött adásvételi szerződést a DERT-tel a részvények 74,8 százalékának megvásárlásáról.

A MET közleményében ismertette, hogy a MET Power AG a MET Holding AG által irányított vállalkozáscsoport tagja. A MET Csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem területén pedig nyolc európai országban van jelen, köztük Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban.

Az elektronikus beszámoló adatai szerint a Dunamenti Erőmű Zrt. árbevétele 2012-ben 40,34 milliárd forint volt, üzemi vesztesége 9,78 milliárd forintot tett ki, és az évet 10,9 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárta.
Téglás József
 
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2009.09.03. 20:12
Tartózkodási hely: Oroszlányi Erőmű

#539Hozzászólás 2014.06.28. 09:12, Téglás József


https://www.facebook.com/pages/EVDSZ-Eg ... e=bookmark

"Sokszínűségi és esélyegyenlőségi napokat rendezett a Mátrai Erőmű Zrt. A vállalat az elmúlt 40 évben külön projekt nélkül is fontosnak tartotta az esélyegyenlőséget, ám programszerűen két éve foglalkoznak vele.

Lados Tibor, a cég HR-igazgatója szerint ezzel új dimenziót kapott a kérdés, hiszen esélyegyenlőségi bizottságot működtetnek, így az egész vállalatra kiterjesztették a szemléletet, ami a korábban munkaügyi osztályként funkcionáló szervezet belügye volt. Esélyegyenlőségi referenst is foglalkoztatunk, aki szakmailag fogja össze az operatív feladatokat."
Téglás József
 
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: 2009.09.03. 20:12
Tartózkodási hely: Oroszlányi Erőmű


Vissza: EVDSZ Központ

cron